DPMDenne har vi testet på 16" med carabin buffer tube og med 18" med rifle buffer tube. Den passer i begge deler, men trenger en spacer i rifle tuben, Frank fikk laget en av sin nevø i vinyl.

Den virker veldig bra. Dobbelskudd på 25m kan gjøres med en 0,13-0,16 tap. Rifla beveger seg litt, men til gjengjeld beveger den seg likt hver gang og uansett betydelig mindre enn uten bufferen. Med denne kan vi ha mer enn nok gasstrykk. Det er fordi DPM bufferen starter å gjøre "jobben" etter at skuddet er ferdig og kula har forlatt løpet. Vi har erfaring med å redusere gass trykk og bruke lettere slyttstykke etc. etc, men etter at rifla har stoppet i en viktig match (det vil si alle) har Frank satt i orginal sluttstykke og kun fast gassblokk. Vi borrer opp gasshullet slik at rifla ikke stopper, selv om vi skyter nedover og ikke har pusset på 100-150 skudd, for eksempel på slutten av dag 1 på en to-dagers match. Det vi lærte oss var at det er mye viktigere at rifla virker enn å ha litt mindre bevegelse. Det viktigste er uansett å stå riktig bak og få flyt. Da Dimitros Mantra fra DPM forklarte oss om det med å ha nok gasstrykk, ble Frank intressert med en gang, for å redusere noe på riflas funksjonsikkerhet er ingen option for han uansett.

Vi bruker DPM i pistolene vår også.

På 38 super pistoler er det custum kit som gjelder. Med denne fjæra får sleiden raskere bevegelse og pistolen får mindre slag når sleiden går helt tilbake, samtidig som sleiden lukker seg med mindre slag helt fremme. Når du ser i siktet, går prikken opp i rekylen, men du slipper at den dupper ned før neste skudd. Det er uansett viktig å holde hardt i grepet med venstre hånd, og med høyre hånd i tillegg fra 10m og utover.

På 40 pisoler har vi testet flere typer, og havnet på Edward Rivera edition. De som har matefeil hvor patronene stuker i rampa, kan prøve denne.